Ambalarea in vid reprezinta o tehnologie moderna de impachetare si pastrare a produselor alimentare. Pentru acest lucru, va prezentam Aparatul pentru vidat
Procedeul ambalarii in vid (sau vacuum) consta in introducerea alimentului intr-un ambalaj dintr-un material impermeabil la gaze si extragerea aerului din interior, cu ajutorul unei pompe de vid. Astfel, se evita contactul produselor cu oxigenul, care poate declansa reactii, ce duc la alterarea produsului.
In lipsa oxigenului, inmultirea microorganismelor (bacterii, mucegai) este stopata si procesul de alterare a alimentelor este intarziata. In acest fel, produsele alimentare se pastreaza in conditii de siguranta.
Avantajele ambalarii alimentelor in vid:
vidarea mareste perioada in care alimentele pot fi stocate de aproximativ 3-4 ori;
economisirea spatiului in frigider;
ambalarea se poate face si pentru produsele fragile.
SPECIFICATII TEHNICE
Tip Produs: Aparat pentru vidat alimente
Brand: Hausberg
Functie: Punga vidat uscat si umed
Pompa cu impuls – utilizat numai cu punga pentru vidat
Buton oprire: DA
Dimensiuni recipient: 37.5×17.5×7.2cm
Latime fir incalzaitor: 2.0mm
Latime punga: 30cm (Max.)
Viteza de vidare: 3.5L/min.
Culoare: Negru/ Argintiu
Scrie un review